Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Τρουφάκια λαχταριστά με στέβια και καρύδα!!

                                         Γειά σας ! αυτές τις μέρες είχα αρκετά τρεξίματα 
                                         και δεν προλαβα να φτιάξω κάτι το ιδιαίτερο! 
                                         Δεν είχα αρκετο χρόνο να ασχοληθώ με την κουζίνα , αλλα 
                                         ήθελα ένα μικρό γλυκάκι για τις λυγούρες !! 
                                                Έτσι σας παρουσιάζω ένα αρκετά γευστικό 
                                         σοκολατογλυκό κλασσικό θα έλεγα αλλά με πειραγμένα 
                                         υλικά. 
                                        Είναι τα γνωστά μας τρουφάκια -χωρίς τρουφα , που να βρείς 
                                         χωρίς ζάχαρη!- με υλικά που σίγουρα υπάρχουν σε ένα σπίτι 
                                         που ασχολείται με την ζαχαροπλαστική!
  

                                                           Τρουφάκια με καρύδα

  • 1 κούπα τριμμένη καρύδα 
  • 4 κ.σ σκόνη κακάο άγλυκη 
  • 1 βανίλια
  • 80 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε κομματάκια 
  • 1 μπανάνα σχετικά ώριμη
  • 1 κ.γ υγρή στέβια ( δοκιμάζετε πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 8 δαμάσκηνα κομμένα σε λεπτά φετάκια 
  • λίγα αμύγδαλα περασμένα απο το multi 
 
                                              
                                              Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη
ξεκινώντας με την μπανάνα , οπου την λιώνουμε στο multi και προσθέτουμε την καρύδα , το κακάο
 την βανίλια και τα αμύγδαλα. Αφού κάνουμε μια ομοιόμορφη μάζα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τη στέβια και χτυπάμε λίγο ακόμα. Βγάζουμε απο το multi  και προσθέτουμε την σοκολάτα να ενσω
 ματωθεί καλά . Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια   και τα τυλίγουμε σε τριμμένο αμύγδαλο ή σκόνη κακάο ή τριμμένη καρύδα. 

* Αν η μάζα δεν πλάθεται εύκολα, το βάζουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο ή λίγο στην κατάψυξη.





                                          Εύχομαι να τα απολαύσετε όπως εγώ. 
                                                        καληνύχτα

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Καλοφάγωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά Σοφία μου ! Σήμερα έκανα και δεύτερη δόση- πράγματι είναι πολύ ωραία και νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή